Misyonumuz

Fahri Kiğılı Vakfı Olarak Misyonumuz;

• Malatya İli Battalgazi İlçesi Dabakhane Mahallesi İnönü Caddesi 129 ada 13,70,89 parseller üzerinde inşa edilmiş ve edilecek olan Kiğılı Camii ve pasajın noksanlarının ikmali ile ibadete açık tutmak.
  • Bu camide görevli olanlara lojman ve din eğitimi için yeni binalar yapmak ve bir diyanet sitesi (müftülük binası) meydana getirmek.
  • Bu tesisin ana caddeye açılması ve daha güzel görünüme ve kullanmaya elverişli hale getirilmesi ve genişletilmesi için yeni gayrimenkuller almak.
  • Vakfın mali imkânları elverdiği takdirde Malatya merkez ilçelerinde de vakfın gayesine uygun yeni tesisler yapmak.
  • Gençliğin sosyal ilimler ve tabi ilimler sahasında da manevi ilimle de donanarak iyi yetişmeleri için;
  1. Kur’an Kursları açmak. Bu kurslara öğretim üyesi temin etmek ve Arapça ve diğer lisan kursları açmak ve bu kurslara da öğretim üyesi temin etmek ve kursları yetişkinler içinde yapmak.
  2. Her yaştaki Din eğitimi gören kimselere burs vermek. Yurtlar, pansiyonlar açmak ve bunlardan yüksekokullara gidenlere de tahsillerini bitirmek için burs vermek. Dini bilgilerini artırmak üzere kurslara devam eden öğrenciler için kurslar ve pansiyonlar açmak.
  3. Malatya da kurulmakta olan İnönü Üniversitesi bünyesinde İslami İlimler Fakültesi'nin de açılması için maddi ve manevi destekte bulunmak.
  4. Kimsesiz, yoksul ve bakıma muhtaç ihtiyarların iaşe ve ibatesi vesaire ihtiyaçlarında yardımcı olmak.
  • Toplumumuzun huzur ve barış içinde yaşamasına, kişilerin milli ve manevi değerlere bağlı olarak, ruhsal ve bedensel yönden sağlıklı yetişmesine katkıda bulunmak.
  • Hukuka bağlı, temel insan haklarına saygılı, devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunma, milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere sahip, üstün vasıflı bir nesil yetiştirmek.
  • Milli, manevi, kültürel, ahlaki, değerlere bağlı bir nesil yetiştirmek için eğitim ve öğretimin her kademesinde öğrenci yurtları, pansiyon, kreş, anaokulu, ilköğretim okulu, lise, meslek lisesi, meslek yüksek okulu, üniversite, misafirhane, çay bahçesi, lokal, sosyal tesis, eğitim merkezi, kültür-spor ve dinlenme tesisleri, kütüphane, enstitü, etüt, araştırma ve uygulama merkezleri, aşevi, sağlık kuruluşları, gençlik merkezleri, konferans ve tiyatro salonu, bakımevi, kimsesizler evi ve yetimhane vb. yerleri yapmak kurmak, işletmek, işlettirmek, gerektiğinde resmi kurum ve kuruluşlar ile aynı amaçlı diğer tüzel kişiliklere devretmek. Kur’an Kursu binası ve camii inşa etmek.
  • Eğitim ve öğretimin her dalında ve kademesinde öğrencilere karşılıksız burs ve kredi vermek, öğrenciler için barınacakları yurtlar açmak, mesleki ve sportif kurslar düzenlemek, yurt ve dershane ücretleri ile kitap, kırtasiye harç ve giyim giderlerini karşılamak
  • Mahalli ve uluslararası konfederasyonlar, paneller, sempozyumlar, yarışmalar, şenlikler, anma günler, seminerler, sohbetler, açık oturumlar, imza ve söyleşi günler, istişare toplantıları, yemekli toplantılar, sünnet şölenler, Kur’an-ı Kerim güzel okuma yarışmaları, hafızlık merasimleri, yaz kursları, gezi, tur, piknik, tarihi ve turistik ziyaret gibi organizasyonları düzenlemek.
  • Yangın, deprem, sel ve buna benzer tabii afetlerden zarar görenlere ayni ve nakdi yardım etmek, kurtarma gurupları oluşturmak, hastane, hapishane, huzurevleri, yurtlar ve benzeri sosyal müesseseleri ziyaret etmek.
  • Hat, tezhip, ebru, dikiş-nakış, makrame vb. el beceri kurslar ile kermes ve sergi açmak, resim, şiir, kompozisyon ve bilgi yarışmaları düzenlemek.
  • Milli, Dini, tarihi gün ve gecelerin anlam ve önemine uygun kutlama programları düzenlemek, gerekli görüldüğünde basın-yayın ve diğer yollarla duyurmak.
  • Sesli görüntülü veya yazılı programları hazırlamak ve hazırlatmak, kitap, broşür, gazete, dergi, bülten el ilanları, internet vb. yayınlar yapmak, basın toplantıları düzenlemek.
  • Yurt içinde veya Malatya'da yıkılmaya yüz tutmuş, harap olmuş tarihi eserleri onarmak, restore etmek veya ayni ve nakdi yardımda bulunmak. Yurt içinde veya Malatya'da ağaç dikme kampanyası düzenlemek ve hatıra ormanları oluşturmak.
  • Vakfın gayesi istikametinde başarılı çalışmalar yapan şahıs, dernek, vakıf ve diğer müesseselere teşvik amaçlı belge, hediye, plaket ve ödüller vermek.
  • Maddi imkânı olmayan muhtaçlara, kimsesizlere doğum, ölüm ve evlenmelerinde ayni ve nakdi yardımlarda bulunmak.
  • Yurt içinde ve yurt dışında yapılacak her türlü yardımları kabul ederek, gayesine uygun olarak kullanmak.
  • Yönetim Kurulunun uygun göreceği veya ilgili Bakanlıklar, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı, Tika vb. resmi kurumların tavsiye edeceği, yurt içinde ve yurt dışında okul, mescit, camii, diğer mabetler, eğitim kurumları ve su kuyuları yapmak, yaptırmak, amaçlarına yönelik organizasyonlar düzenlemek.
  • Vakıf gaye ve amaçlarına yönelik faaliyette bulunan yurt içinde veya yurt dışında resmi, özel vakıf, dernek vb. kuruluşlardan ayni ve nakdi yardım almak veya yardım yapmak.